12 Ağustos 2013 Pazartesi

Nu'est Blue Jean rapörtajı

Biliyorsunuz ki Nu'est geçtiğimiz ay Türkie'ye geldi... Hepsi ayrı beğenmiş buraları :)
Blue Jean dergisi de Korecanlara bi kıyak geçmiş ve Ağustos sayısına Nu'est ile olan yüz yüze rapörtajı koymuş... Almanızı tavsiye ederim :)

BAZI GRUPLAR VE HAYRANLARINA VERİLEN İSİMLER

[I AM] - 2AM

[HOTTEST] – 2PM

[Black Jack]- 2NE1

[4NIA] 4Minute

[ Play Girlz] After School

[구름] (Cloud) – Bi Rain

[V.I.P] – Big Bang

[B2UTY] – Beast/B2st

[점핑보아] (Jumping BoA) – BoA

[Everlasting] – Brown Eyed Girls

[Boice] C.N BLUE

[카시오페아] (Cassiopeia) – DBSK

[High Skool] Epik High

[Primadonna] - FT Island

[Happiness] Gavy NJ

[White Angels] H.O.T

[Jewelry Box] Jewelry

[카밀리아] (Kamilia) – KARA

[Airen] Lee Seung Gi

[A+] Mblaq

[Lucky 7] – Se7en

[SHINee.W] (SHINee World) – SHINee

[신화창조] (Shinhwa Changjo) – Shinhwa

[S♡NE] - SNSD

[TripleS] – SS501

[E.L.F.] – Super Junior

[Mighty Max] T-Max

[Kiss Me] – U-KISS

[Soulmate] V.O.S

[WonderFul] - Wonder Girls
[YounHapia] Younha

KAYNAK: KOREANTÜRK

TÜRK VE KORE DİZİLERİNİN FARKI


--> Kore dizileri genellikle tek sezonluk ya da iki sezonluk oluyor ve tadında bırakılıyor. Onların iki sezonu da zaten bizim tek sezona denk geliyor hemen hemen. Türk dizleri ise uzatıldıkça uzatılıyor, suyu çıkarılıyor son seyirci kalana kadar final yapmıyorlar.

--> Kore dizilerinde konular daha hızlı işleniyor, sırlar daha çabuk çözülüyor, yani adamın göbeğini çatlatmıyorlar. Malum Türk dizileri tam tersi.

-->
Kore dizilerinde erkekler hem metroseksüeller hem de bizim bildiğimiz Anadolu erkeği özelliğinde kadınına sahip çıkan güçlü kuvvetli, gururlu vs. Türk dizlerinde erkek karakterde ikisi bir araya getirilemez veya çok nadir durumlarda nedense.

-->
Kore dizilerindeki esas oğlanların tipi çizgi film karakteri gibidir, özellikle de saçları biraz abartılıdır. Yani bildiğiniz Candy’nin “Anthony”si.

--> 
Kore dizilerinde erkeklerin kızları sırtında bizim hoppa dediğimiz tarzda taşıdıkları bir iki sahne mutlaka olur. Hatta müzik kliplerinde bile bu sahneye rastlanabiliyor. Türk dizilerinde erkeğin kızı taşıması gerekirse ya kucağına ya da omzuna alır.

-->
Kore dizilerinde esas oğlan en güzel kızı seçmez, hatta kız çirkin, sakar, beceriksiz olabilir ama başka güzel bir vasıfları vardır. Çok iyi kalpli olmak, yardım sever olmak, neşeli olmak vs. gibi. Bir de müthiş iştahlı yemek yerler, izlerken sizin de makarna yiyesiniz gelir. Türk dizilerinde ise esas oğlan ya da kızlar en güzel esas oğlan ya da kızı seçerler. Başrol karakterleri Türk dizilerinde dört dörtlüktürler.

-->
Kore dizilerinde en sosyetik ve zenginlerin evine girerken bile mutlaka ayakkabı çıkarılır ve terlik giyilir. Türk dizilerinde eve girerken ayakkabı çıkarmak, köylülük ve abes bir şeymiş gibi lanse edilir.
-->
Kore dizilerini seyreden gençler Korece öğrenmeye merak sarıyorlar. Türk dizilerini izleyen Araplar Türkiye’ye mobilya ve kıyafet siparişi veriyorlar.

-->
Kore dizilerinde aşklar daha masum ve saf işleniyor. İlanı aşktan sonra hemen kısa bir süre içinde de evleniliyor.

-->
Kore dizilerinde fiziksel temas değerli, önemli ve özeldir, birbirlerine aşkını ilan edenler bile mesafelidirler. Esas oğlanın kızın kolunu tutma sahnesi kameranın zoom yapacağı kadar önemli bir sahnedir. Türk dizlerinde fiziksel temas ise çok sıradanlaşır ve basittir.

-->
Kore dizilerinde aşık oldukları kişi başkasına aşık ise aşklarını kalplerine gömerler ve dost olup ellerinden gelen yardımı yaparlar (Boys Over Flowers gibi).Türk dizilerinde aşık olunan kişi başkasına aşık ise gurursuzca onu elde etmek için ellerinden geleni yaparlar. Ya benimsin ya toprağın mantığı güdülür.

-->
Kore dizilerinde aile bağları çok önemlidir. Aile ile ters düşülen konularda bile efendice itirazlar edilir. Anneye babaya asilik edilmez, rızaları alınmaya çalışılır, güzellikle ikna edilme yolu seçilir.

-->
Kore dizilerinde gençlerin ibadet ettikleri bir sahne mutlaka vardır. Türk dizilerinde gençlik ile ibadet bir türlü bağdaştırılamaz.

-->
Kore dizilerinde kötü karakterler er ya da geç yaptıklarından pişmanlık duyar ve iyi insan olur, Türk dizilerinde kötü karakterler ölmeli veya öldürmeli hiçbiri olmazsa belasını bulmalıdır.




Blogkoremagazin Gadgets